Vaste gast Devi is superblij met ABCDate!


Devi is al meerdere jaren lid van ABCDate.
We zien hem vaak tijdens de online avonden en bij activiteiten.
Chantal van ABCDate ging bij Devi langs voor een interview.

Waarom ben je lid geworden van ABCDate?

Het is gratis en het is veilig. Ik ben wel vaker lid geweest van andere datingsites maar dat vind ik vaak oplichterij. Je moet er veel geld betalen. Of ze zeggen iets te doen, wat ze niet doen. Zo was ik door een andere datingsite, gekoppeld aan iemand die ver weg woonde. Terwijl ik had gezegd dat ik alleen een date wilde met iemand die dichtbij woont.

Ik kan namelijk niet ver reizen door mijn beperking. Ik heb verschillende sites geprobeerd. En dat werkte niet goed. Ik ben daarom blij dat ik ABCDate heb gevonden!

Ik heb verschillende sites geprobeerd. En dat werkte niet goed.

Wat zoek je op ABCDate?

Ik wil graag contact met mensen. Laatst was er een meisje die gelijk verkering wilde. Maar ik doe het liever rustig aan. Vriendschap is belangrijker dan een kapotte relatie!

Heb je weleens een afspraak gemaakt met iemand die je kent van ABCDate?

Ja, ik heb een kameraadje gevonden. We hebben al vier keer afgesproken.

Wat doe je graag als je vrij bent?

Ik ga graag uit en vind het leuk om naar festivals te gaan. Ik zwem en ik voetbal. En bij mijn huis heb ik een lekker tuintje.

Bij ABCDate doe ik graag mee aan de online avonden. Toen er corona was, deed ik heel vaak mee. Dat was een vervelende tijd en zo had je toch nog een beetje steun aan elkaar. En ik doe nog steeds graag mee aan de online avonden. Via de camera kun je elkaar dan al een beetje leren kennen. Dan weet je met wie je praat.

Ik ga alleen. Ik vind dat niet spannend. Ik ben helemaal niet verlegen.

Doe je ook weleens mee aan andere activiteiten van ABCDate?

Ja, met de leuke activiteiten in de buurt. In Nijmegen was een festival, dat was erg gezellig. En ik ga ook weleens naar de ABCDate-avonden.

Ga je alleen naar de activiteiten of neem je iemand mee?

Ik ga alleen. Ik vind dat niet spannend. Ik ben helemaal niet verlegen. Soms kom ik iemand tegen die ik ken. Naar iemand toelopen vind ik wel spannend. Want dan weet ik niet of iemand mij afwijst. Ik weet dat ik hulp mag vragen aan een Contactcoach maar dat vind ik nog lastig.

Wat doen jullie op een ABCDate-avond?

Soms is er een spel of een quiz. Wat ik laatst heel leuk vond was een rollenspel. De Contactcoaches deden dit rollenspel samen. Daarna kregen we er vragen over. Het ging over wat oké is in een vriendschap en in een relatie. Daar kun je dan ook echt wat van leren.

Wat vind je het leukste op ABCDate?

Het leukste vind ik om jou te plagen, haha! Zoals op het festival in Tilburg, toen we gooiden met waterballonnen! Oke… even serieus…. Ik vind het goed dat jullie al zo lang bestaan en het gewoon doen. En dat het gratis is. Jullie geven mensen met een beperking een kans om zich ook welkom te voelen in het leven. ABCDate mag nog heel lang duren. En dat meen ik allemaal!

Bianca neemt altijd haar kat mee.