ABCDate voor begeleiders

Als begeleider krijg je een eigen profiel op ABCDate. Met dit profiel sta je gekoppeld aan jouw cliënt. Het geeft je de mogelijkheid om jouw cliënt te ondersteunen bij het gebruik van ABCDate en praktische zaken te regelen rondom het gebruik van ABCDate. Dit betekent overigens niet dat je alles kunt zien wat jouw cliënt doet op ABCDate. De berichten die jouw cliënt stuurt en ontvangt kun je niet inzien. Ook kun je geen profielen van andere leden zien. Deze informatie is enkel zichtbaar op het eigen profiel van de cliënt.

Client Aanmelden

Wil jouw cliënt lid worden van ABCDate? Leuk!
Jij kunt als begeleider jouw cliënt bij ons aanmelden.

Aanmelden

 

Weten of jouw organisatie een ABCDate licentie heeft?

Verschillende zorgorganisaties door heel Nederland zijn bij ABCDate aangesloten. Bekijk de kaart en ontdek of jouw zorgorganisatie ook bij ons aangesloten is.

Bekijk de kaart

Jouw rol als begeleider

Vriendschappen en relaties kunnen ingewikkelde thema’s zijn. Het is belangrijk om als begeleider jouw cliënt hier in te ondersteunen. Praat samen over het gebruik van ABCDate, over de contacten die plaatsvinden en de activiteiten waaraan je cliënt deelneemt. Sommige deelnemers vinden het ook fijn om een begeleider mee te nemen naar een activiteit. Dat mag! Als begeleider ben je van harte welkom! Uiteraard kan het enorm verschillen welke begeleiding een deelnemer nodig heeft bij het gebruik van ABCDate. Bepaal dit samen met je cliënt en maak daarover goede afspraken. We vragen je om als begeleider ook de meldingen te lezen die je van ABCDate in je mailbox ontvangt.

Meldingen die je als begeleider ontvangt

Veiligheid vinden we erg belangrijk op ABCDate. Om deze reden ontvang je als begeleider een aantal meldingen. Bij de volgende meldingen ontvang jij een bericht:

  • Jouw cliënt nodigt een andere deelnemer uit voor een ontmoeting.
    Nodigt jouw cliënt een andere deelnemer uit voor een ontmoeting? Dan ontvang je een melding. Wordt de uitnodiging door de andere deelnemer geaccepteerd? Dan ontvang je opnieuw een melding. In deze melding ontvang je de contactgegevens van de begeleider van de deelnemer waarmee jouw cliënt heeft afgesproken. Zo ben je als begeleider op de hoogte van de afspraak en kun je hierin de ondersteuning bieden die jouw cliënt nodig heeft. Zo nodig kun je ook contact opnemen met de begeleider van de andere deelnemer om samen afspraken te maken en af te stemmen wat er nodig is.
  • Jouw cliënt meldt zich aan voor een activiteit van ABCDate.
    Meldt jouw cliënt zich aan voor een activiteit van ABCDate? Dan ontvang jij hiervan als begeleider ook een bevestigingsmail. Zo kun je de ondersteuning bieden die jouw cliënt nodig heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het regelen van het vervoer, het bespreken van de activiteit of het plaatsen van de afspraak in de agenda.

 

Praktische zaken regelen

Als begeleider kun je praktische zaken regelen op de 'regel het hier'-pagina. Deze pagina vind je wanneer je bent ingelogd op je profiel. Op deze pagina vind je onder andere hoe je nieuwe cliënten kunt aanmelden, een tweede begeleider kunt toevoegen (bijvoorbeeld bij verlof, ziekte of vakantie) en je gegevens kunt aanpassen. Het is belangrijk om je gegevens up to date te houden en te zorgen dat er altijd een actieve begeleider aan je cliënt gekoppeld staat. Zo zorgen we er samen voor dat het gebruik van ABCDate goed en veilig verloopt.

 

Contact

Soms gebeurt het dat wij als medewerkers van ABCDate zien dat een deelnemer extra ondersteuning kan gebruiken bij het gebruik van ABCDate. Bijvoorbeeld wanneer er sociale misverstanden zijn of wanneer een deelnemer vastloopt in het gebruik van de website. We nemen dan contact op om de situatie samen door te spreken.

Heb je zelf vragen of wil je iets bespreken? Dan ben je uiteraard van harte welkom om contact met ons op te nemen. Tijdens kantooruren zijn we zowel telefonisch als per mail bereikbaar. We kunnen geen privacygevoelige informatie delen. Wel kunnen we meedenken over vraagstukken en uiteraard praktische vragen beantwoorden.

ABCDate app

In de app kun je leden opzoeken die dezelfde dingen leuk vinden als jij.

Lees meer

ABCDate avonden

Hier kun je spelletjes doen, dansen of andere leuke dingen doen.

Lees meer