Sabine en Jonathan houden van elkaar en van Sparta


Sabine en Jonathan zijn allebei deelnemer van ABCDate.
Ze hebben verkering sinds oktober 2022.
Chantal van ABCDate ging bij hen op bezoek voor een interview.

Waarom zijn jullie lid van ABCDate?

Sabine: De begeleiding tipte mij. Ik was op zoek naar een partner en naar vriendschap. Ik heb verkering gekregen met Jonathan.

Jonathan: Een vriend van mij zit ook op ABCDate en zei dat ik er ook bij kon komen. Ik vind het leuk om met mensen op pad te gaan. En niet alle tijd alleen thuis te zitten.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Jonathan: We kenden elkaar al van vroeger van het werk. Maar we hadden geen contact meer. Een vriend van ons is ook lid van ABCDate. Hij kent ons allebei. Hij vond wel dat wij bij elkaar pasten. Dat heeft hij toen tegen ons gezegd. Sabine en ik hebben elkaar daarna opgezocht op ABCDate.

Sabine: Ja, dat klopt. We hebben toen gechat met elkaar. Daarna hebben we afgesproken om samen naar een ABCDate-avond te gaan.

Sabine en Jonathan houden van elkaar en van Sparta

Hoe was jullie eerste date?

Sabine: Het ging gelijk goed. We wisten gewoon al dat we elkaar leuk vonden. Dat kwam doordat we samen al gechat hadden. We zijn samen naar de ABCDate-avond gereisd. En het was gezellig.

Jonathan: Ik was niet verlegen. Het klikte gelijk goed.

Wat vinden jullie leuk aan elkaar?

Jonathan: Ze heeft mij op moeilijke momenten bijgestaan. Toen mijn vader overleed, heeft Sabine mij geholpen. Ze is spontaan, lief en staat voor iedereen klaar. Sabine heeft humor en kan veel hebben. Het klikt goed en we hebben samen goede afspraken gemaakt.

Sabine: Jonathan is aardig en lief. Hij accepteert mijn grenzen en ik die van hem. Hij is behulpzaam.

Wat doen jullie graag samen?

Sabine: We zwemmen samen en gaan naar Engelse les. We zitten allebei in een cliëntenraad. En sinds kort hebben we de Rotterdampas. Dan kunnen we nog meer leuke dingen doen!

Jonathan: We zijn ook allebei fan van voetbal. Met ABCDate zijn we twee keer naar het Nederlands Elftal gegaan. Dat was echt heel leuk! Ik speel ook in een band. Sabine komt vaak kijken. En we maken samen TikTok-filmpjes.

Wat voor TikTok-filmpjes maken jullie?

Jonathan: In de filmpjes praten we met elkaar. Of we doen iets met muziek. Soms gaan we live en maken dan een vrolijk filmpje.

Sabine: Ik heb meer dan 37.000 volgers. Soms krijgen we onaardige reacties. Gelukkig krijgen we ook aardige berichten. We hebben zelf uitgevonden hoe het werkt. En hebben samen veel lol met TikTok.

Wat vinden jullie van ABCDate?

Sabine: Het is handig dat je elkaar erop kan vinden. Jonathan en ik hebben verkering gekregen op ABCDate. Maar ik blijf nog steeds lid. Om vrienden te vinden. En ik vind het leuk om naar de feesten te gaan. Ik hoop dat we nog een keer naar het Nederlands Elftal gaan. Bij ABCDate is de sfeer altijd gezellig!

Jonathan: Ik ben blij dat dit bestaat voor mensen met een beperking. ABCDate doet ook veel leuke dingen. Mensen die twijfelen moeten gewoon lid worden. Als je vrienden of verkering wilt, moet je niet opgeven. Wij hebben elkaar ook gevonden via ABCDate!

Sabine en Jonathan houden van elkaar en van Sparta

 

Jos en Tamara vertellen over ABCDate