Tamara vindt na 25 jaar zoeken Jos


Chantal van ABCDate is op bezoek geweest bij Tamara, Jos en Carla. Jos en Tamara hebben nu vier maanden verkering. Ze hebben elkaar eerst ontmoet op de app. Carla is de moeder van Tamara. Zij heeft Tamara geholpen bij het gebruik van ABCDate.

Hoe hebben jullie ABCDate ontdekt?

Tamara: Ik wilde graag een relatie. Ik ben al 25 jaar aan het zoeken naar iemand waar het echt mee klikt. Mijn moeder vond ABCDate op internet.
Jos: Ik ontdekte ABCDate via de zorgorganisatie waar ik toen begeleiding kreeg. Ik was echt op zoek naar de liefde. Ik had wel via een andere site dates gehad maar de liefde had ik nog niet gevonden.

Wat vinden jullie fijn aan ABCDate?

Jos: Dat het gratis is, is wel heel fijn. Op andere sites mag je twee berichten gratis sturen. En daarna moet je al betalen.
Tamara: Dat ik op de site mensen vond die ook in de Achterhoek wonen.

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

Tamara: Ik zag Jos op ABCDate en dacht “Wat een leuke man om te zien!”.

Jos: Ik had al eens een berichtje gekregen van Tamara op de chat van ABCDate. Maar toen had ik nog contact met iemand anders. Later zag ik Tamara weer op ABCDate en heb ik haar een bericht gestuurd. En haar gevraagd of ze contact met mij wilde.

Tamara: Na een paar weken chatten hebben we afgesproken.

Hoe was jullie eerste date?

Tamara: Ik ben gelukkig niet verlegen. Dus het kletsen ging wel makkelijk. En Jos had chocola voor mij meegenomen, dat was heel lief.
Jos: We gingen naar een restaurant. We hebben wel een paar uur samen gezeten. Ik kijk altijd even de kat uit de boom. Maar het ging heel goed. Tamara is een leuke, vrolijke meid. Ze is spontaan en open.

Wanneer werden jullie verliefd?

Tamara: Ik was gelijk verliefd.
Jos: Ik wilde eerst even rustig kijken. Maar het werd heel leuk en toen kregen we verkering.

Tamara: Ik was altijd bang dat ik alleen zou blijven. Dat ik niemand zou vinden. Nu heb ik Jos en ben ik heel blij.

Wat vinden jullie leuk aan elkaar?

Jos: Haar lach en spontaniteit. Tamara is altijd vrolijk en behulpzaam.
Tamara: Jos is een positieve man. Hij lacht veel. Hij heeft zo’n leuk gezicht en hij straalt. Jos is zacht en lief.

Wat doen jullie graag samen?

Tamara: We zijn drie keer per week samen. We gaan winkelen, doen boodschappen en we gaan graag naar het strand.
Carla: En volgende week gaan Jos en Tamara samen op vakantie. Een week naar Callantsoog!

Carla is de moeder van Tamara. Zij hielp Tamara op ABCDate.

Carla: Iemand van ABCDate heeft mij uitgelegd hoe de site werkt. Daarna hebben we haar profiel ingevuld. In het begin kreeg Tamara nog niet zoveel reacties. Maar later werden het er meer. Elke avond keek ik met Tamara naar de berichtjes. Ik hielp haar met reageren.

Ik wil graag dat Tamara gelukkig is. En vind het belangrijk dat ze iemand heeft om mee te genieten. Dus ik vond dit alleen maar leuk!

Tamara, Jos en Carla

Hoe vind jij het dat je moeder jou heeft geholpen?

Tamara: Dat is fijn. Ik kon met haar overleggen. En zij hielp met schrijven. Sommige mannen gaan heel snel. Mama kon mij dan helpen. Hoe ik daar op moest reageren.

Wat vind jij van ABCDate?

Carla: Het is zo fijn dat er voor Tamara mensen te vinden zijn op ABCDate die dichtbij wonen. En op dezelfde golflengte zitten. Ik vond ABCDate op internet en kon haast niet geloven dat het gratis is voor deelnemers. Bij andere datingsites betaal je veel geld. En het is ook prettig dat jullie letten op de veiligheid. De mevrouw die de intake met ons deed was ook heel aardig. Ze legde alles vriendelijk uit.

Tamara is heel bang geweest dat ze niemand zou vinden. Ze vroeg zich vaak af: “Hoe komt het dat ik niet iemand vindt die aardig voor mij is?”. Tamara had zelfs gezegd “Als dit mislukt, dan houdt het op voor mij.” Daar was ik erg van geschrokken. Want dat zegt Tamara niet zomaar. Daar was ik wel even stil van. Als Tamara niet op ABCDate had gezeten, had ze misschien nooit een vriend gehad. Het is zo leuk dat ABCDate er is. Want mensen met een beperking hebben het al moeilijk genoeg.

Hoe heb jij Jos en Tamara geholpen bij de eerste date?

Carla: Ik heb Tamara geholpen bij het maken van de afspraak. Ze spraken af bij een restaurant in de buurt. Ik vond dat best spannend. Ik ben meegelopen naar het restaurant en toen heb ik hen samen gelaten. Ik weet dat Tamara dat wel kan.

Ze hebben nu vier maanden verkering. Maar het lijkt veel langer. Het is zo vertrouwd. En Jos en ik kunnen ook heel goed met elkaar opschieten. Het is fijn om Tamara zo gelukkig te zien. Tamara heeft het iedere dag over Jos. Ze is er zo blij mee!

Dank voor dit leuke interview! Wij wensen jullie alle goeds samen. En veel plezier in Callantsoog!

Tamara en Jos