ABCDaters vieren de lente!


Deelnemers van ABCDate en ABCMaatje hebben als geen ander de lente gevierd op het Lentefestival. Op de eerste echt warme dag van het jaar kwamen mensen uit het hele land naar de Thiemeloods in Nijmegen om elkaar te ontmoeten.

Groot succes

Het ABCDate-prikbord werd steeds langer met reacties. "Was een mooie zaterdagmiddag daar in Nijmegen." en "Het was weer superleuk èn met mooi weer. De spelletjes waren ook erg leuk om te doen."

"Ik ben zo blij met het contactkaartje dat ik kreeg van iemand. Nu kunnen we verder met elkaar kletsen op ABCDate."

Opperste concentratie bij het Turbo Jeu de boules
Opperste concentratie bij het Turbo Jeu de boules

Binnen de feestruimte en buiten in het parkje waren er beweegspellen, een beweegbingo, glitterhoek, een disco en allerlei momenten om op een leuke manier contact met elkaar te maken.

Beweeginstructies door de beweegcoaches van Thiro Training.
Goed opletten bij de instructies door de beweegcoaches van Thiro Training. Anders krijg je de beweegbingokaart niet vol.

Veilig

Met ABCDate kan je op een veilige en gelijkwaardige manier nieuwe mensen leren kennen. Ook als je daar nog niet zoveel ervaring mee hebt en het heel spannend vindt.

De contact- en beweegcoaches van ABCDate en Thiro Training zorgen ervoor dat niemand lang alleen staat en brengen met allerlei spellen de gesprekken op gang.

Sommige mensen vinden het moeilijk elkaar aan te spreken. Maar met wat hulp van een coach, een spel of een dansje is het ijs snel gebroken.

Beweegcoaches zorgen ervoor dat iedereen op een leuke manier in beweging komt.
Beweegcoaches zorgen ervoor dat iedereen op een leuke manier in beweging komt.

Nijmegen

ABCDate en ABCMaatje organiseren festivals en leuke uitjes op diverse locaties door het hele land. Deze keer was voor Nijmegen gekozen omdat er in deze regio veel zorgorganisaties partner zijn.

De volgende festivals zijn nu gepland in Rotterdam, Den Haag en Den Bosch. Op de kalender van ABCDate in de app en website kunnen deelnemers zich aanmelden.

In de glitterhoek kan je jezelf van passende festivalglitters laten voorzien.
In de glitterhoek kan je jezelf van passende festivalglitters laten voorzien.

Superleuk

Er worden veel nieuwe contacten gelegd. Ook hebben de deelnemers ervaren dat een beetje bewegen helemaal niet zo moeilijk en vervelend is. Met behulp van Fitmetsteffie.nl kunnen ze nu thuis verder aan de slag.

Sommige deelnemers werden door hun ouders opgehaald. "Superleuk hoe jullie dit doen. Nomaal komt onze zoon zijn kamer niet af en zit hij veel op zijn mobiel. Nu staat hij met iedereen te praten en mocht hij ook de DJ helpen. Hij heeft de dag van zijn leven."

Mascha was een van de gelukkige winnaars van de Beweegbingo.
Mascha was een van de gelukkige winnaars van de Beweegbingo.

Beweegbingo

Iedere deelnemer krijgt een beweegbingokaart. Voor elk dansje, beweegspel, drankje en gesprek krijg je een stempel. Als je alle activiteiten hebt gedaan, kan je een hele leuke prijs winnen.

Steun

Het Lentefestival werd mogelijk gemaakt met steun van het Oranjefonds, de Hersenstichting, Stichting De Roos-Gesink, FNO Zorg voor kansen, de gemeente Nijmegen, Leer Zelf Online en Netrex Internet Solutions.

Uiteraard kon ook de polonaise niet ontbreken!
Uiteraard kon ook de polonaise niet ontbreken!

 

Drukbezocht discofeest in Groningen