Drukbezocht discofeest in Groningen!


ABCDate en het Sinnige Fonds organiseerden een groot discofeest in de stad Groningen.

Uit de hele provincie kwamen mensen met een verstandelijke beperking om te dansen en elkaar beter te leren kennen. Er vonden ook enkele huwelijken plaats.

Eerste date

Veel mensen hadden elkaar nog nooit in het echt gezien en was het een echte eerste date.

Via de app van ABCDate hadden ze op een veilige manier contact met elkaar gezocht en eerst veel berichtjes gestuurd. Dus dat was best spannend. Ook voor de mensen zonder date.

De wie ben jij Bingo met hele leuke prijsjes is dan een mooie manier om elkaar snel te leren kennen.

Bruidshoek

Speciaal voor deze avond hebben de contactcoaches van ABCDate ook een bruidshoek, een beautyhoek en een glitterpost ingericht.

Bruidshoek van ABCDate
Voor ieder wat wils aan bruidsjurken en -pakken. In de beautyhoek kan je je ook mooi laten maken.

Huwelijk

Hier kan je een mooie jurk of een pak passen en dan samen op de foto in de photobooth. Op verzoek kunnen de contactcoaches ook een huwelijk voltrekken met een net echte huwelijksakte.

In het echte leven is het namelijk best ingewikkeld als twee mensen met een beperking willen trouwen. Daar gaan veel mensen zich mee bemoeien en dat is niet altijd even leuk.

Contactcoach Mileen is de bruidsparen graag van dienst met de aankleding van hun spontane huwelijk.
Contactcoach Mileen is de bruidsparen graag van dienst met de aankleding van hun spontane huwelijk.

Zingen en dansen

Er waren veel spontane en bijzondere optredens. Uit volle borst werd meegezongen met nu nog onbekende maar hele talentvolle volkszangers.

Stampen, hakken, billen schudden of lekker los gaan. Doe je ding! Mario gaf een demonstratie freestyle dansen voor beginners op housemuziek.

Ook rolstoelgangers hadden alle ruimte om te swingen op de dansvloer én daar werd goed gebruik van gemaakt!

Echt contact

Voor veel mensen werd het een avond om nooit te vergeten. De meeste stelletjes die op de app waren begonnen, gingen hand in hand de deur uit.

Hier en daar moesten de contactcoaches wat helpen met een ingefluisterde tekst, leuke opmerking of een andere koppeling.

Sommige mensen zijn wat verlegen. Dat geeft helemaal niks. Aan het einde van de avond was iedereen helemaal zichzelf en in contact. Niemand bleef alleen achter. Er onstonden veel nieuwe vriendschappen en hier en daar een liefde.

Helpers

Deze mooie avond is mogelijk gemaakt door alle blije deelnemers van ABCDate en ABCmaatje, het Sinnige Fonds en het KPN Mooiste Contact Fonds.

Het volgende grote feest van ABCDate en ABCMaatje is het Lentefestival in Nijmegen.

Je kan helemaal zelf zijn bij ABCDate en ABCMaatje
Lekker jezelf zijn bij ABCDate en ABCMaatje!