Veel nieuwe vrienden op het ABCDate Galafeest


Het was een hele gezellige bende op het ABCDate Galafeest in Rotterdam! Chantal van ABCDate was erbij. Ze kletste met de gasten en hoorde hele mooie verhalen.

Tekst Chantal van der Poel en fotografie Paula Romein

Rode loper

De rode loper ligt uit. De zaal is versierd met zwarte en gouden ballonnen. Vandaag is het Galafeest van ABCDate in Rotterdam! Je kunt er dansen op de muziek van DJ Afternoon Delight, je op laten maken in de beautyhoek, spelletjes spelen, op de foto in de Photobooth en gezellig kletsen met de andere gasten.

Alle gasten worden op de rode loper op de foto gezet. En daarna ontvangen door de champagnemeisjes. Die voor iedereen een lekker welkomstdrankje hebben. Een geweldige binnenkomst!

Leuke spelletjes

Sofie en Vincent

Als de meeste gasten binnen zijn, wordt het feest geopend door Sofie en Vincent. Ze heten iedereen van harte welkom. En vertellen dat er vandaag een speciale loterij is. Iedere gast krijgt een lootje met een nummer. Om half vier worden er vijf prijswinnaars bekend gemaakt. Spannend!

Sofie en Vincent

Makkelijk contact

Dan barst het feest los. De dansvloer is gelijk vol. Er wordt lekker gedanst. Op de dansvloer tref ik Arjan. Arjan komt vaak naar de ABCDate-feesten. Hij heeft het naar zijn zin. “Het is altijd gezellig. Er zijn veel mensen en er is een gezellige sfeer.” Arjan is alleen gekomen maar dat maakt hem niet uit. “Ik maak hier makkelijk contact met mensen”.

Ook Tim vindt het niet erg dat hij niet veel mensen kent. “Juist dat er veel onbekende mensen zijn, vind ik leuk! De sfeer is goed en gezellig.”

Leuke mensen

Wouter en Richard zijn huisgenoten en zijn samen gekomen. “We komen graag bij ABCDate.”, vertelt Wouter. Dat is Richard met hem eens; “Er zijn hier leuke mensen en goede muziek!”

Lekker dansen

Galakleding

Ook Jawin en Christian zijn samen naar het feest gekomen. “Thuis zit je alleen maar hier leer je nieuwe mensen kennen. Dat is genieten!”, vertelt Jawin. Christian gaat graag naar de feesten van ABCDate. “Ik kom op veel verschillende plekken naar de feesten van ABCDate. Dat vind ik juist leuk!”

Iedereen heeft zijn best gedaan om er vandaag extra mooi uit te zien. Glitterjurken, sjieke pakken en zelfs een paar glimmende zwarte, klompen zijn op het feest te vinden. Ook Sylvia ziet er prachtig uit. “Ik heb speciaal voor dit feest deze jurk gekocht én deze glimmende haarband.”

Ook Maurice, die helemaal uit Zutphen gekomen is, heeft nieuwe kleding voor dit feest gekocht. “Ik heb allemaal nieuwe kleren aan. Een nieuwe spijkerbroek, een nieuw overhemd, een nieuw colbertjasje, en een nieuwe stropdas!”

Dansen bij ABCDate

Relaties

Op ABCDate leer je nieuwe mensen kennen. Soms krijgen mensen zelfs een relatie. Zoals Cor en Erica. Zij zijn lid van ABCDate en samen naar het Galafeest gekomen. Ze leerden elkaar kennen op de website van ABCDate en hebben al vier jaar verkering. Via een begeleider ontdekten ze ABCDate.

Ze spraken eerst via de chat met elkaar. “Ik voelde al snel een match. We hebben een tijdje iedere avond gechat. Daarna spraken we af en kregen we verkering. Nu zijn we zelfs verloofd.”, vertelt Cor trots. Erica knikt. “Ik weet het nog goed. Ik ging een stukje wandelen. Toen ik terug kwam, lag er een hartje van roosjes op het bed. Cor had een nummer van Elvis Presley opgezet en ging op zijn knieën. Toen zei hij “Lieve Erica, wil jij met mij verloven?” Ik heb toen ‘Ja!’ gezegd. We hebben het echt heel leuk samen!” Dat vindt Cor ook. “Soms hebben we wel een meningsverschil. Maar dat hoort er ook bij, vind ik. We doen samen veel leuke dingen. We gaan naar de bioscoop, naar familie of we chillen lekker thuis.”

De polonaise

Dansen

Ellen komt naar mij toe om te kletsen. “Ik vind het feest heel erg leuk! De DJ is ook zo leuk. Dan kan ik lekker dansen. Er zijn veel mensen. Het is leuk om ze te leren kennen! En ik kwam ook nog mensen tegen die ik al ken.”, vertelt Ellen.

Dat klopt want op het feest is ook haar collega Alex. “Dit is voor mij de eerste keer.”, vertelt Alex. “Ik ben weleens op een ontmoetingsavond geweest. Maar nog nooit bij zo’n groot feest. Ik was nieuwsgierig naar wat er allemaal te beleven valt. Het is heel leuk. En ik verheug mij op de loterij!”. “Ja, ik ook!”, zegt Ellen.

Liefde op het ABCDate Galafeest

Loterij

Ze hoeven niet lang te wachten. Want om half vier stopt de muziek. De winnaars van de loterij worden bekend gemaakt. De gasten staan vol spanning klaar! Sofie en Vincent trekken vijf winnaars uit de glitterhoed. En halen de winnaars één voor één naar voren. Ze krijgen een groot applaus. De winnaars zijn blij met hun prijsjes. Het is altijd leuk om iets te winnen!

Daarna wordt er nog iemand op het podium gehaald. Een jarige! Hij is te herkennen aan zijn vrolijke ‘Happy Birthday bretels’. Dat is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. Sofie en Vincent halen Jan op het podium en laten de hele zaal een verjaardagsliedje voor hem zingen. Jan glundert. Een hele zaal die voor je zingt is wel heel speciaal!

Loterij bij ABCDate

Muziek en polonaise

Daarna wordt de muziek weer aangezet en wordt er lekker gedanst. Bij de dansvloer staan ook drie mannen. Ze hebben elkaar ontmoet op ABCDate. En zijn vandaag samen, met de trein, naar het feest gekomen. Helemaal vanuit Doetinchem en Arnhem. “We wilden dit feest niet missen”.

Dan komt Joost naar mij toe. Hij straalt van oor tot oor. “Niet te geloven! Boem! Ik vind hier gewoon de liefde van mijn leven. Ik kwam binnen en zag haar gelijk. Het was echt gelijk raak. We gaan na het feest met elkaar afspreken.” Het is duidelijk. Voor Joost kan dit feest niet meer stuk!

Dansen bij ABCDate

Tot de volgende keer!

Het feest wordt afgesloten met de polonaise. De vrolijkheid spat ervan af! Daarna is het feest helaas echt afgelopen. En gaat iedereen naar huis. “Wanneer is het volgende grote feest?”, vraagt iemand bij de deur. “Houd de kalender goed in de gaten. Want we zullen zeker nog vele mooie feesten geven. En dan hopen we dat jij er weer bij bent!”.

Veilig jezelf zijn bij ABCDate

Steun

Het ABCDate en ABCMaatje Galafeest in Rotterdam werd mogelijk gemaakt met steun van Stichting Elise Mathilde Fonds, Oranjefonds, KPN Mooiste Contact Fonds en Leer Zelf Online.