Lieke en Roeland kregen verkering op ABCDate


Waarom ben je lid van ABCDate?

“In mijn zorgplan stond het doel om mijn netwerk uit te breiden. Helaas had ik vervelende dingen online meegemaakt. Mijn begeleider heeft toen gezocht naar een veilige website. Zij heeft ABCDate gevonden. Toen ben ik lid geworden”.

Heb je nieuwe mensen leren kennen?

“In het begin kreeg ik gelijk veel berichten van mannen. Dat vond ik eigenlijk niet zo fijn. Gelukkig kan ik dan de blokkeerknop gebruiken. Toen kwam Roeland ineens voorbij. Hij was aardig en rustig. Niet gelijk zo’n bink. Roeland bleek vijf minuten van mij vandaan te wonen. Dat vond ik wel heel bijzonder want de meeste mensen ken ik wel in mijn woonplaats. Maar Roeland had ik nog nooit ergens gezien.”

Hebben jullie samen afgesproken?

“We hebben eerst veel gechat. Daarna hebben we afgesproken. Dat kan met de ‘ontmoet elkaar knop’. Wij hebben op die knop gedrukt. En toen kregen onze begeleiders een bericht dat wij elkaar wilden ontmoeten. Zij konden zo de afspraak veilig regelen. Dat vind ik heel fijn met die knop. We hadden op 7 februari afgesproken maar er lag een dikke pak sneeuw. Dus toen hebben we het een week verzet. Toen was onze eerste afspraak op 14 februari.

Op Valentijnsdag dus! Het was coronatijd dus we konden niet zoveel. We zijn gaan wandelen. Het klikte heel goed! Een maand later hadden we verkering. We zijn nu al twee jaar samen. We hebben allebei autisme dus we begrijpen elkaar heel goed. Ik snap hoe zijn hoofd werkt. En hij snapt hoe mijn hoofd werkt.”

Wat vind je van ABCDate?

Lieke is blij met ABCDate. “Roeland woont in dezelfde plaats als ik. Toch had ik Roeland nog nooit ergens gezien. Dat had ik nooit verwacht. De wereld is klein maar een hulpmiddel als ABCDate is dus toch nodig. Anders had ik Roeland nooit ontmoet!”

Blijf je lid van ABCDate?

“Ja, want ik zoek nog leuke vriendinnen. Iemand waar je goed mee kan kletsen. Of samen een terrasje pakken of shoppen. Ik kijk ook graag naar de filmpjes van ABCDate. Die vind ik heel inspirerend. En er zitten fijne tips in”.