Jan en Natascha hebben verkering

"Hé, een kok die een vrouw zoekt. Die moet ik hebben!", dacht Natascha toen ze Jan op de website van ABCDate zag.

Tekst en fotografie door Chantal van der Poel

“Kom binnen!”, zegt Jan vriendelijk. Hij houdt de deur van zijn gezellige appartement in Dordrecht voor mij open. Aan de keukentafel zit zijn vriendin Natascha. Beiden zijn ze een beetje gespannen. Een interview over de liefde is natuurlijk niet iets dat je dagelijks doet. Maar bij de eerste vraag komen ze allebei gelijk los. “We hebben elkaar op ABCDate ontmoet”, vertelt Natascha. Eerst hebben we gechat op de website. “Toen ik Jan op de website zag, dacht ik… Hé, een kok die een leuke vrouw zoekt, die moet ik hebben!”.

Nadat ze samen gechat hebben, spraken ze elkaar aan de telefoon.

''Die moet je houden, dit is een leuke jongen!''

Nadat ze samen gechat hebben, spraken ze elkaar aan de telefoon. Ze vonden het allebei leuk om elkaars stem te horen. Daarna maakten ze een afspraak om elkaar te zien. Bij deze eerste afspraak was ook de begeleider van Natascha aanwezig. Na afloop van de afspraak zei zij enthousiast tegen Natascha: “Die moet je houden, dit is een leuke jongen!”. Daar was Natascha het helemaal mee eens. Haar ogen glunderen als ze erover vertelt.

Jan vertelt dat Natascha vroeger vervelende dingen heeft meegemaakt. Jan begrijpt dat en heeft respect voor Natascha’s grenzen. “Dat is voor mij heel belangrijk” zegt Natascha. “Mijn vorige vriend heeft mij pijn gedaan maar Jan maakt mij oprecht gelukkig.”

Paar maanden samen

Ze zijn nu een paar maanden samen. Hun liefde groeit en ze voelen zich zichtbaar thuis bij elkaar. In lastige tijden zijn ze elkaar tot steun. En in leuke tijden weten ze elkaar te verrassen. Zo is Jan als verrassing op de verjaardag van Natascha gekomen terwijl hij gezegd had dat hij moest werken. Voorzichtig fantaseren ze over de toekomst. “We blijven zeker weten bij elkaar en misschien willen we later wel trouwen. We weten nu wat echte liefde is!”.

Als ik na het interview naar huis ga en de deur achter mij dicht trek, zie ik nog net hoe Jan en Natascha elkaar trots een high five geven. Ze hebben het gedaan! Geïnterviewd worden over de liefde is best een beetje spannend maar het is simpelweg te mooi om onbelicht te laten.

“We blijven zeker weten bij elkaar en misschien willen we later wel trouwen. We weten nu wat echte liefde is!”