Groot ABCDate feest in Den Haag!


Dat smaakt naar meer!

Op 1 oktober was er een groot ABCDate-feest in het Haagse café De Prael. Uitbundige danspassen werden afgewisseld met bezoekjes aan de bar, schitteren in de photobooth, quizzen, optutten in de Beauty-hoek en gezellige gesprekken.


Veilig, eenvoudig en gelijkwaardig

ABCDate is een eenvoudige, veilige en gelijkwaardige contactbemiddelingsmethode voor mensen met een verstandelijke beperking vanaf 18 jaar. ABCDate organiseert wekelijks evenementen waar mensen elkaar spontaan kunnen ontmoeten.

Dit lijkt op het eerste oog vooral een leuk initiatief maar het is meer dan dat. Veilig nieuwe mensen ontmoeten is van groot belang voor deze doelgroep. Helaas zijn tegenwoordig veel mensen bekend met eenzaamheid. Ouderen en jongeren komen vaker in een isolement terecht waar gelukkig wel steeds meer aandacht aan wordt besteed.

Mensen met een verstandelijke beperking worden binnen dit thema vaak een beetje vergeten. Terwijl deze doelgroep juist enorm worstelt met dit fenomeen. ABCDate en ABCMaatje - voor mensen zonder zorgorganisatie - brengen daar verandering in.

Lekker dansen bij ABCDate!

Vriendschap, gezelligheid en liefde

In een gesprek met één van de leden van ABCDate werd nogmaals duidelijk dat wij eigenlijk allemaal op zoek zijn naar vriendschap, gezelligheid en liefde. Een eindje fietsen, een serietje kijken of een wandeling met koffie als gevolg waren haar wensen.

Helaas was ze er niet in geslaagd om op dit feest haar toekomstige partner te ontmoeten. Wel had ze haar nagels gelakt, een quiz gespeeld, een date gehad en foto’s laten maken. Zo blijkt maar weer dat een zoektocht naar de liefde, ook als deze niet direct het gewenste resultaat geeft, toch een middag vol plezier oplevert.

Zoiets bestond nog niet

Een aantal mantelzorgers en begeleiders die aanwezig waren op het feest reageerden ook zeer positief. Zo was er een begeleider aanwezig met twee slechtziende jongens. Ze sprak vol enthousiasme over het feest. “Zoiets bestond er gewoonweg nog niet terwijl je merkt dat de doelgroep verlangt naar de basisbehoefte van liefde en vriendschap. Dit is een welkome toevoeging”.

Lekker dansen bij ABCDate!

Ouders en begeleiders ook welkom

De vader van één van de deelnemers die ook aanwezig was, beaamde dit enthousiast. “Mijn zoon heeft natuurlijk onze familie, zijn werk en de voetbalclub voor al zijn contacten maar zulke evenementen zijn voor hem een ideale plek om nieuwe mensen te ontmoeten. Het vinden van dergelijke ontmoetingsplekken wordt op latere leeftijd steeds moeilijker. Maar op zo’n dag als vandaag heeft hij het reuze naar zijn zin.”

Wil jij ook naar een ABCDate feest?

Kijk dan op de Kalender van ABCDate. Daar staan alle ABCDate feesten en leuke uitjes!